Winkler Tamás és Turi Gábor

URL: freeflying.hu/?

Siklóernyős cikkek, hírek, újdonságok

searchbuttonimg  Search
total numbers of entries : 6

Követező cikkünk témája: a siklóernyők kupolájának anyaga

2013-09-08

Nemsokára jön a cikk! Gyere majd vissza!

Siklóernyős Magyar Nemzeti bajnokság - Serial Cup 2013

2013-09-07

Véget ért a siklóernyős Magyar Nemzeti bajnokság, ami idén a szlovének igényesen rendezett Serial Cup 2013-as versenyére szerveztek.

Az eredmények az alábbi linken találhatóak. Gratulálunk a nyerteseknek!

Siklóernyők zsínórjai

2013-09-01

Laikusok számára a siklóernyőn talán a zsinórok a legszembetűnőbbek és először értetlenül állnak az előtt, hogy a pilóta nem gabalyodik bele. Pedig a zsinórzat, ami a pilótát a kupola alatt tartja, egy fejlett technológia, amire a legtöbb pilóta nem szentel elegendő figyelmet.

A Thermik magazin 8_2013 cikke alapján megírt teljes cikket az alábbi linken éred el.

Liros zsinórtekercs.

Cápaorr a kupolán

2013-08-15

2012 szeptember közepén az Ozone publikálta nr.: 2972422 számon nyilvántartásba vett szabadalmát. A szabadalom elnevezése elég hosszúra sikerült: „Szárnyprofil, a belépő él megerősített belső részén található nyílással”. Nézzük meg, mi is az az újdonság, amit mi „SharkNose” (Cápaorr) néven említünk.

A teljes cikket az alábbi linken megtekintheted!

sharknose, cápaorr a siklóernyőkön

DHV, LTF, EN - zűrzavar a fejekben

2013-07-15

Sajnos még az oktatók között is alig akad aki tisztán látna ebben a kérdésben, pláne a pilóták között. Még sajnálatosabb, hogy sokszor a magukat "műszaki" bevizsgálóknak mondóknak sincs fogalmuk arról, hogy mi is a fenti rövidítések közti különbség és mi a jelentőségük. Szerencsére megindult egy folyamat, melynek során egy szervezet már elhatárolódott a "kézrátételes" műszaki vizsgálattól. Remélem, hogy eljön az idő, mikor Magyarországon is kikopik az a gyakorlat, mikor egy szimpla porozitásméréssel elintézik a műszaki vizsgálatot és áttérünk a nyugaton már évek óta alkalmazott eljárásra (siklóernyő műszaki vizsgálat a Pro-design Hungary Kft-nél; videókkal szemléletessé tett cikkhez kattints ide).

Részletes összeállítás DHV, LTF, EN témában az alábbi linken érhető el!

Helyes zsinórbekötés

A képen a siklóernyő zsinór HELYES bekötését látod. A lényeg, hogy a csomó a kupolán lévő fül anyagát körebfogja! A Te ernyődön hogy vannak? Smile

Elindítottuk a FreeFlying weboldalt!

2013-07-01

Gondoltunk egyet és megcsináltuk, ha kell, hát jó, ha nem, akkor is. Smile

total numbers of entries : 6
Powered by CMSimpleRealBlog